Čuvamo tvoja prava
Borimo se za tvoju platu
Neka nas bude i više

 

Na sednici Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije održanoj 28.03.2018.godine, razmatrana je podneta inicijativa Sindikata za izmenu visine naknade zarade zbog bolovanja.a sednici Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije održanoj 28.03.2018.godine, razmatrana je podneta inicijativa Sindikata za izmenu visine naknade zarade zbog bolovanja.
Sindikat je još jednom izneo stavove i konkretne predloge za izmene pozitivnih propisa kako bi se ispravila nepravda prema zaposlenima i omogućilo da naknada zarade bude u visini 100% prosečne zarade u prethodnih 12 meseci pre meseca u kojem je nastupila privremena sprečenost za rad, u slučaju proglašenja epidemije ili pojave zarazne bolesti, usled kojih okolnosti zaposleni u ustanovama zdravstva budu privremeno sprečeni za rad.
Nakon održane sveobuhvatne rasprave, dogovoreno je da se navedena inicijativa Sindikata uputi Radnoj grupi Ministarstva zdravlja za izradu Zakona o zdravstvenom osiguranju.
Sindikat neće odustati od podnete inicijative, jer smatramo apsolutno neprihvatljivim da zaposleni zbog rizika posla koji obavljaju, za svoj rad usled kontakta sa pacijentima koji su oboleli od zaraznih bolesti budu ”nagrađeni” sa drastično umanjenom platom usled privremene sprečenosti za rad.
Očekujemo da Radna grupa za izradu Zakona o zdravstvenom osiguranju razmotri konkretne predloge Sindikata i uvrsti u Predlog navedenog zakona inicijativu Sindikata.
Poštujte naše požrtvovanje i rad, ispravite nepravdu!
O daljim aktivnostima Sindikata povodom podnete inicijative, blagovremeno ćemo vas obavestiti.

Da se upoznamo

pdfico

Zakon o radu

pdfico

Zakon o sistemu plata
zaposlenih u javnom sektoru

pdfico

Zakon o zdravstvenoj zaštiti

pdfico

Zakon o socijalnoj zaštiti

pdfico

Uredba o korektivnom koeficijentu

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
zdravstvo

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
socijalna zaštita

 

pdfico

Statut Sindikata zaposlenih

u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

 

pdfico

Pravilnik o pozajmicama
sindikalnim organizacijama

 

 

 

link zdravko

zdravlje 100

zasto ovaj sindikat

flajer szv

Sekcija mladih

obrazac prijave nasilja

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com