Čuvamo tvoja prava
Borimo se za tvoju platu
Neka nas bude i više

 

Poštovani ljudi, 

Funkcija predsednice Pokrajinskog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine, daje mi mogućnost da vam se obratim na ovaj način, što smatram izuzetnom privilegijom.

Situacija vanrednog stanja zbog epidemije nCov19, nova je za ceo svet. Mi, koji smo zaposleni u delatnosti zdravstva i socijalne zaštite imamo veliku odgovornost i obavezu …

U ovom trenutku nije važno da li smo članovi  Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine, zaposleni u zdravstvu ili socijalnoj zaštiti ili bilo ko, bilo gde... Važno je da se osvestimo i zapamtimo da svako od nas pojedinačno može najviše da učini za sebe i sve oko sebe samo svojim odgovornim ponašanjem.

Štiteći sebe, štitimo druge!

Zaposleni u našim delatnostima direktno, najdirektnije dolaze u kontakt sa inficiranima, obolelima, starima, nemoćnima, neguju, leče, pružaju intenzivnu negu, ali i čiste, dezinfikuju, odnose kontaminiran materijal, eviderntiraju sve učinjeno, servisiraju uređaje i trude se da svaki šaraf (bukvalno i metaforički) našeg sistema, bude funkcionalan.

Teška vremena mogu biti podsticaj da damo najbolje od sebe, hajde da to i pokažemo! Solidarnost, osnovni postulat sindikata,  je univerzalna vrednost!

Čuvajmo jedni druge. Međusobno možemo urediti svoje odnose, bolje od propisa. Pružiti kolegi priliku da se odmori i predahne, podeliti posao (i dezinfekciono sredstvo...), podeliti strepnju i radost kada se uspe, razumeti da je ljudski pokazati i slabost i snagu, to sigurno možemo učiniti jedni za druge.

U ovom Sindikatu, čovek je uvek bio jednako vredan, šta god radio, nikad se nismo delili na zdravstvene i nezdravstvene radnike.

Pozdravljam vas sa nadom da ćemo se u budućnosti radosno sretati, da ćemo kao ljudska vrsta napredovati u svim oblastima života!

Sa nadom da ćemo, kada ova epidemija prođe, biti ponosni na sve što smo učinili!

dr Dunja Civrić

preuzmi fajl

Da se upoznamo

pdfico

Zakon o radu

pdfico

Zakon o sistemu plata
zaposlenih u javnom sektoru

pdfico

Zakon o zdravstvenoj zaštiti 2019 

pdfico

Zakon o zdravstvenom
osiguranju 2019

pdfico

Zakon o socijalnoj zaštiti

pdfico

Uredba o korektivnom koeficijentu

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
zdravstvo 2020

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
socijalna zaštita 2019

 

pdfico

Statut Sindikata zaposlenih

u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

 

pdfico

Pravilnik o pozajmicama
sindikalnim organizacijama

 

pdfico

Pravilnik o dodeli
pomoći članovima

 

 

 

 

 

link zdravko

Zdravlje 107

zasto ovaj sindikat

flajer szv

Sekcija mladih

obrazac prijave nasilja

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com