Čuvamo tvoja prava
Borimo se za tvoju platu
Neka nas bude i više

 

2 Na sednici Pokrajinskog odbora,koja je održana 20.maja 2020. uNovom Sadu, članovi Pokrajinskog odbora su upoznati sa aktivnostima Sindikata između dve sednice. Posebno je stavljen akcenat na sindikalni rad za vreme vanrednog stanja i funkcionisanje u takvim otežanim uslovima.
Članovi Pokrajinskog odbora su izneli informacije o načinu rada zdravstvenih ustanova iz njihovih okruga za vreme pandemije. Istakli su da je u početku bilo problema i u organizaciji rada i u tumačenjima odluka i preporuka Ministarstva zdravlja. Problem su stvarale nedorečenosti pojedinih preporuka, koje su poslodavci različito tumačili i primenjivali.Tim povodom Sindikat se u nekoliko navrata obraćao Ministarstvu zdravlja za davanje instrukcija zdravstvenim ustanovama o pravilnoj primeni uredbi i preporuka.Takođe je ukazano i da u pojedinim zdravstvenim ustanovama i privremenim bolnicama postoje zaposleni koji su ostvarili izuzetno veliki broj radnih sati tokom vanrednog stanja, te da je neophodna instrukcija o načinu pravilnog obračuna plata i dodataka na platu za obavljeni rad.
Uprkos poteškoćama i problemima u organizaciji rada, koje su se u početku pojavile, na sednici je istaknuto, da se posebne pohvale moraju priznati zaposlenima u oblasti zdravstva i socijalne zaštite za iskazanu kolegijalnost i solidarnost, kao i za izuzetno požrtvovan rad u vreme pandemije.
Članovi Pokrajinskog odbora suposebno naglasili , da se nadaju da je država prepoznala značaj Zavoda za javno zdravlje i apoteka i njihovu sposobnost da se u kratkom vremenu organizuju i zaštite zdravlje svih nas, te da se njihova uloga neće zaboraviti ni kada kriza bude okončana. Takođe je istaknuto i da je konačno postala vidljiva činjenica koju Sindikat stalno potencira, a to je važnost i uloga nezdravstvenih radnika i u sistemu zdravstva i u sistemu socijalne zaštite. Još jednom se potvrdilo da samo zajednički, timski rad svih zdravstvenih i nezdravstvenih radnika, može obezbediti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.
Pod tačkom 3. dnevnog reda – informacija o predstojećim izbornim aktivnostima u Sindikatu zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije članovi POS-a su, usvojili zaključak kojim se ističe doprinos i značaj Sindikata u Pokrajini.

5     4

5 1      1

Da se upoznamo

pdfico

Zakon o radu

pdfico

Zakon o sistemu plata
zaposlenih u javnom sektoru

pdfico

Zakon o zdravstvenoj zaštiti 2019 

pdfico

Zakon o zdravstvenom
osiguranju 2019

pdfico

Zakon o socijalnoj zaštiti

pdfico

Uredba o korektivnom koeficijentu

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
zdravstvo 2020

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
socijalna zaštita 2019

 

pdfico

Statut Sindikata zaposlenih

u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

 

pdfico

Pravilnik o pozajmicama
sindikalnim organizacijama

 

pdfico

Pravilnik o dodeli
pomoći članovima

 

 

 

 

 

link zdravko

zdravlje 109

zasto ovaj sindikat

flajer szv

Sekcija mladih

obrazac prijave nasilja

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com