Čuvamo tvoja prava
Borimo se za tvoju platu
Neka nas bude i više

 

   Na sednici Pokrajinskog odbora,koja je održana 23.septembra 2020. u Novom Sadu, članovi Pokrajinskog odbora su upoznati sa aktivnostima Sindikata između dve sednice. Predsednica POS-a je istakla da je Sindikat reagovao na sve dopise koji su stizali iz Ministarstva zdravlja i RFZO vezane kako za nagrađivanje zaposlenih koji su radili sa pacijentima obolelim od Kovid-19, tako i na one koji se odnose na redovno finansiranje novozaposlenih zdravstvenih radnika i isplate solidarnih pomoći za zaposlene u zdravstvenim ustanovama čiji su poslovni računi u blokadi.


   Članovi Pokrajinskog odbora, predsednici okruga, su izneli informacije o načinu rada zdravstvenih ustanova u prethodnom periodu. Istakli su da je rad sindikata organizovan redovno, da su preduzete sve izborne aktivnosti za donošenje odluka o izborima po sindikalnim organizacijama i da se te aktivnosti privode kraju.
    Ukazano je na problem pojedinih zdravstvenih ustanova, koji je nastao zbog neizmirenja dugovanja zaposlenima na ime putnih troškova, odnosno naknade za dolazak i odlazak sa posla, što je rezultiralo velikim brojem tužbi od strane zaposlenih. O ovom problemu Sindikat je izvestio i nadležno ministarstvo kao i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo.
    Predsednica POS-a je upoznala prisutne da je Sindikat podneo zahtev Vladi RS za izmenu Uredbe o kriterijumima za određivanje aktivnosti koje utiču na životnu sredinu. Poslodavac ima zakonsku obavezu , zbog obavljanja određene delatnosti, da plaća navedenu eko taksu , ali delatnost sindikata unutar tog istog poslodavca, nema nikakav uticaj na životnu sredinu, tako da se ovde radi o dupliranju eko takse.
Ona je istakla da je dogovoreno sa predstavnicima Ministarstva zdravlja da se zbog specifičnih okolnosti poslovanja izazvanih pandemijom, za naredni period primenjuje ocena 5 u kapitacionoj formuli.
Takođe je upoznala prisutne članove da je formirana radna grupa koja će rešavati probleme vezane za zavode za javno zdravlje i njihov način finansiranja, pošto se jedan broj direktora ovih ustanova izjasnio da nisu saglasni da sa RFZO ugovaraju ukupan broj zaposlenih radnika.
Podsetila je i da je ugovorena nova minimalna cena rada, da je povećanje 6,6% i da minimalna cena rada za 2021.godinu iznosi :183,93 dinara po radnom času. 

26 1     26 2

26 3     26 4

Da se upoznamo

pdfico

Zakon o radu

pdfico

Zakon o sistemu plata
zaposlenih u javnom sektoru

pdfico

Zakon o zdravstvenoj zaštiti 2019 

pdfico

Zakon o zdravstvenom
osiguranju 2019

pdfico

Zakon o socijalnoj zaštiti

pdfico

Uredba o korektivnom koeficijentu

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
zdravstvo 2020

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
socijalna zaštita 2019

 

pdfico

Statut Sindikata zaposlenih

u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

 

pdfico

Pravilnik o pozajmicama
sindikalnim organizacijama

 

pdfico

Pravilnik o dodeli
pomoći članovima

 

 

 

 

 

link zdravko

zdravlje 109

zasto ovaj sindikat

flajer szv

Sekcija mladih

obrazac prijave nasilja

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com