Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu državnih organa, sistemu javnih službi, sistemu Autonomne pokrajine Vojvodine i sistemu lokalne samouprave za 2017. godinu („Sl. glasnik RS“, br. 61/2017) usvojen je zahtev Sindikata za povećanje broja izvršilaca u zdravstvenim ustanovama u delu koji se odnosi na sekundarnu i tercijarnu zdravstvenu zaštitu.Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu državnih organa, sistemu javnih službi, sistemu Autonomne pokrajine Vojvodine i sistemu lokalne samouprave za 2017. godinu („Sl. glasnik RS“, br. 61/2017) usvojen je zahtev Sindikata za povećanje broja izvršilaca u zdravstvenim ustanovama u delu koji se odnosi na sekundarnu i tercijarnu zdravstvenu zaštitu.
Kada je reč o primarnoj zdravstvenoj zaštiti, broj izvršilaca shodno navedenoj odluci je u većini ustanova manji, što dalje znači da će se sprovoditi racionalizacija zaposlenih.
Sindikat je apsolutno protiv smanjenja broja izvršilaca u domovima zdravlja i drastičnog umanjenja broja izvršilaca u apotekama.
Smatramo da ne postoji višak zaposlenih, već naprotiv da u većini ustanova postoji manjak izvršilaca.
Svakim danom sve nas je manje! Zaposleni odlaze u inostranstvo nezadovoljni pre svega niskim primanjima. Zbog otežanih uslova rada sve je više zaposlenih na bolovanju i sa profesionalnim oboljenjima.
Plate zaposlenih i uslovi rada se moraju drastično poboljšati, u suprotnom preti nam totalno urušavanje zdravstvenog sistema.
Hoćemo da živimo dostojanstveno od svog rada.
Sindikat kontinuirano preduzima aktivnosti na poboljšanju radno-pravnog i materijalnog položaja zaposlenih o čemu ćemo Vas blagovremeno obaveštavati.