Beograd, 2.02.2016. godine

Povodom informacija koje su se pojavile u sredstvima javnog informisanja o tome da su uvaženi zahtevi sindikata vezano za tekst Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, obaveštavamo Vas da je neophodno sprovesti sindikalne aktivnosti povodom štrajka upozorenja zakazanog za 03.02.2016.godine u skladu sa donetom odlukom ROS-a.
Reprezentativni sindikati javnih službi su održali konferenciju za štampu na kojoj je potvrđeno da će se štrajk upozorenja održati sutra u skladu sa ranije donetim odlukama.
U Sindikat je pristigla izmenjena verzija Nacrta Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru. Navedena verzija sadrži značajne izmene i odredbe o kojima ranije nije bilo razgovora.
Tim povodom, u četvrtak 04.02.2016.godine, održaće se sastanak ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički sa predstavnicima reprezentativnih sindikata javnih službi.
Zakazan je i sastanak sa predsednikom Vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem u subotu 06.02.2016.rodine, kada će biti održana i sednica SES-a.
U zavisnosti od rezultata razgovora sa predsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, nadležni organi Sindikata će razmatrati odluku o eventualnoj obustavi planiranih sindikalnih aktivnosti.