Čuvamo tvoja prava
Borimo se za tvoju platu
Neka nas bude i više

 

 Na sednici Pokrajinskog odbora, koja je održana 1. novembra 2017. u Novom Sadu, članovi Pokrajinskog odbora su upoznati sa aktivnostima Sindikata. Ocenjeno je da je trenutno najznačajnija aktivnost rad Radne grupe za vrednovanje radnih mesta u zdravstvu. Zahteva se očuvanje postojećeg odnosa između plata (odnos između najniže i najviše plate da ostane 1:5), kao i da se svi zaposleni vrednuju u skladu sa težinom poslova koje obavljaju. Članovi Pokrajinskog odbora su ukazali da radna mesta u psihijatrijskim ustanovama moraju biti adekvatno vrednovana, obzirom na specifične uslove rada i dostignuti nivo prava (psihijatrijski dodatak). U raspravi su otvorena brojna pitanja vezana za primenu Kataloga radnih mesta i vrednovanje poslova. Posebno je ukazano na problem neprepoznavanja visokog strukovnog obrazovanja.
   Članovi Pokrajinskog odbora su izneli informacije o aktuelnoj situaciji u institucijama zdravstva Vojvodine. Ukazano je da je najteža situacija u apotekarskim ustanovama koje su u sve većem broju, zbog izostanka mera države da se očuva javno apotekarstvo, u nemogućnosti da funkcionišu.
   LJubinko Ilić, predsednik Pododbora za socijalnu zaštitu Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, upoznao je članove Pokrajinskog odbora sa aktivnostima Radne grupe za vrednovanje radnih mesta u socijalnoj zaštiti. Naš Sindikat, kao reprezentativni sindikat u delatnosti socijalne zaštite na nivou Republike Srbije, uputio je nadležnom ministarstvu inicijativu za otpočinjanje pregovora i zaključivanje Posebnog kolektivnog ugovora za oblast socijalne zaštite.
   U Pokrajinskom odboru je u toku aktivnost na sagledavanju preciznih podataka o stvarnom broju zaposlenih u ustanovama, u odnosu na broj utvrđen Zakonom o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru, kao osnov za sindikalno delovanje radi poboljšanja uslova rada i smanjenja opterećenja zaposlenih. Predsednici okružnih odbora su pozvani da podsete predsednike sindikalnih organizacija koje nisu dostavile podatke, da to što pre urade.

IMG 2177     IMG 2179

Da se upoznamo

pdfico

Zakon o radu

pdfico

Zakon o sistemu plata
zaposlenih u javnom sektoru

pdfico

Zakon o zdravstvenoj zaštiti

pdfico

Zakon o socijalnoj zaštiti

pdfico

Uredba o korektivnom koeficijentu

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
zdravstvo

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
socijalna zaštita

 

pdfico

Statut Sindikata zaposlenih

u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

 

pdfico

Pravilnik o pozajmicama
sindikalnim organizacijama

 

 

 

link zdravko

zdravlje 101

zasto ovaj sindikat

flajer szv

Sekcija mladih

obrazac prijave nasilja

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com