Čuvamo tvoja prava
Borimo se za tvoju platu
Neka nas bude i više

 

Sve tezi polozaj zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zastiti - nastavlja se borba za kvalitetnu zdravstvenu zastitu pacijenata

I na 5.sednici Pokrajinskog odbora, koja je odrzana 29.marta 2017. godine u Novom Sadu i u cijem radu su ucestvovale clanice Nadzorog odbara, u fokusu rasprave bili su vec dugo prisutni problemi: nedostatak potrebnog broja izvrsilaca i alarmantna opterecenost zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zastiti usled prekovremenog rada koja za satisfakciju nema povecanje plata, kao i sporost u resavanju stanja u javnom apotekarstvu.
Konstatovano je da se apoteke ubrzano izdaju u zakup privatnicima, dok je sve vise apotekarskih ustanova bez lekova a zaposleni bez zarada.
Clanovi Pokrajinskog odbora su posebno uznemireni zbog cinjenice da pojedine ustanove nemaju lekove neophodne za hitnu i kvalitetnu pomoc pacijentima, pa cak zdravstveni radnici od svojih plata kupuju najnuznije medikamente.
Povodom informacije da je radna grupa za kapitaciju intenzivirala svoj rad, clanovi Pokrajinskog odbora su ocenili da kapitacija nije uticala na poboljsanje kvaliteta zdravstvene zastite, a ni na poboljsanje materijalnog i socijalnog polozaja zaposlenih. Naprotiv, siri se krug zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zastiti koji se nalaze na rubu egzistencije.
Clanovi Pokrajinskog odbora su usvojili Izvestaj o materijalno-finansijskom poslovanju Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zastiti Vojvodine za 2016. godinu, Izvestaj Nadzornog odbora, Finansijsi plan za 2017.godinu i Okvirni plan rada za 2017.godinu.

20170329 114749               20170329 114758

Da se upoznamo

pdfico

Zakon o radu

pdfico

Zakon o sistemu plata
zaposlenih u javnom sektoru

pdfico

Zakon o zdravstvenoj zaštiti

pdfico

Zakon o socijalnoj zaštiti

pdfico

Uredba o korektivnom koeficijentu

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
zdravstvo

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
socijalna zaštita

 

pdfico

Statut Sindikata zaposlenih

u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

 

pdfico

Pravilnik o pozajmicama
sindikalnim organizacijama

 

 

 

link zdravko

zdravlje 101

zasto ovaj sindikat

flajer szv

Sekcija mladih

obrazac prijave nasilja

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com