Čuvamo tvoja prava
Borimo se za tvoju platu
Neka nas bude i više

 

Obaveštavamo javnost da se nastavlja pravno nasilje nad apotekarskim ustanovama u državnoj svojini.
Prema saznanjima sa kojima raspolažemo, predstavnici lokalne samouprave su doneli ”briljatnu” odluku da se celokupna apoteka Sombor uključujući i zaposlene izda u zakup vlasnicima privatnog kapitala.
Sindikat godinama unazad ukazuje da su ovakve odluke u suprotnosti sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, Zakonom o javnoj svojini, Uredbom o Planu mreže zdravstvenih ustanova, kao i Zakonom o radu.
Pitamo zbog čega povodom ovakvog brutalnog kršenja prinudnih propisa i delovanja na štetu javne imovine, nadležno pravobranilaštvo ne preduzima poverena mu ovlašćenja?
Nadležnim državnim organima smo više puta ukazali da su pojedine apoteke u državnoj svojini već izdate u zakup vlasnicima privatnog kapitala na potpuno nezakonit način.
Uprkos uveravanjima resornih ministara da će problem apoteka biti rešen najkasnije do završetka 2016. godine, do danas problem ne samo da nije rešen, već se produbljuje, a kao što smo naveli, pravno nasilje se nastavlja, apoteke se izdaju u zakup na apsolutno nezakonit način.
Urušava se državni apotekarski sektor u korisnik vlasnika privatnog kapitala.           
Da li je to put EU? Ako jeste, srećan im put, mi ostajemo ovde!           
Problemi apoteka koje se nalaze u blokadi se moraju sistemski rešiti, a ne od slučaja do slučaja uz grubo kršenje zakona.           
Sindikat je uputio zahtev za održavanje sastanka sa predsednikom Vlade Republike Srbije i resornim ministrima radi hitnog rešavanja statusa apoteka i prestanak pravnog nasilja nad zaposlenima.          
Ponovićemo ranije istaknute protestne zahteve, insistiraćemo na što hitnijem donošenju Zakona o apotekarskoj delatnosti i stvaranju uslova za jednako poslovanje svih apoteka.

Da se upoznamo

pdfico

Zakon o radu

pdfico

Zakon o sistemu plata
zaposlenih u javnom sektoru

pdfico

Zakon o zdravstvenoj zaštiti

pdfico

Zakon o socijalnoj zaštiti

pdfico

Uredba o korektivnom koeficijentu

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
zdravstvo

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
socijalna zaštita

 

pdfico

Statut Sindikata zaposlenih

u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

 

pdfico

Pravilnik o pozajmicama
sindikalnim organizacijama

 

 

 

link zdravko

zdravlje 101

zasto ovaj sindikat

flajer szv

Sekcija mladih

obrazac prijave nasilja

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com