Čuvamo tvoja prava
Borimo se za tvoju platu
Neka nas bude i više

 

Na sednici Pokrajinskog odbora, koja je održana u proširenom sastavu, dana 01.marta 2023. u Novom Sadu, članovi odbora su se upoznali sa aktivnostima i radom Sindikata između dve sednice.
Predsednica POS-a, je obavestila prisutne da je održan sastanak sa ministarkom zdravlja, da smo dobili obećanja da će se naši podneti zahtevi vezani za povećanje plata, izmenu Uredbe o koeficijentima i jedinstvenu osnovicu rada za sve zaposlene, razmotriti, ali da li će se i realizovati neki od tih zahteva, ostaje da se vidi.
Ona je izvestila i da je bila na sastanku sa pokrajinskim sekretarom za zdravstvo, da ga je upoznala sa aktuelnom situacijom i novim tužbama koje su podneli zaposleni u Opštim bolnicama u Vršcu i Kikindi, zbog nepoštovanja ugovorenih prava i naknade putnih troškova za specijalizante kao i dokle se stiglo u sudskom postupku u Opštoj bolnici u Zrenjaninu.
Dalje je istakla da je na žalost, u ovom trenutku u potpunosti zaustavljena svaka aktivnost po pitanju rešavanja statusa Ustanove zajedničkih poslova instituta u Sremskoj Kamenici, ali da će Sindikat, sa svoje strane i dalje vršiti pritisak da se nastavi sa rešavanjem ovog problema.
Zahvalila se na ažurnosti članovima odbora, u skeniranju stvarnog stanja broja članova Sindikata, jer ti brojevi su najbolji pokazatelji ozbiljnosti rada pojedinih predsednika sindikalnih organizacija koje su zabeležile značajno povećanje svog članstva. Članovi odbora su izrazili želju za pružanjem dodatne podrške onim sindikalnim organizacijama koje ne beleže takve rezultate.
Predsednici okružnih odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine, podneli su izveštaje o radu njihovih odbora u prethodnom periodu. Naveli su da se svakodnevno suočavaju sa nezadovoljstvom nemedicinskog kadra zbog koeficijenata administrativnih radnika i vozača u službama hitne pomoći i da zaposleni očekuju pomoć i zaštitu od Sindikata. Dalje je skrenuta pažnja na teške uslove rada u službama koje pružaju usluge radioterapije zbog nedostajućeg zdravstvenog kadra, a izuzetno povećanog broja terapijskih zahteva.
U nastavku sednice,članovi Pokrajinskog odbora su usvojili Izveštaj Nadzornog odbora i Izveštaj o materijalno-finansijskom poslovanju Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine za 2022. godinu, Izveštaj o radu POS-a za 2022.godinu, Plan prihoda i rashoda POS-a za 2023. godinu i Okvirni plan rada POS-a za 2023. godinu.

IMG 4aa0a816e36eb0c50261e2e409ca9ca6 V   IMG 8af7d4dadadde26d7f7f4a9c1a4090cf V

IMG 93d206dc3776c642dbb0fca814abdcf3 V   IMG a345fe67e08584e53804e9940a2f4523 V

Da se upoznamo

pdfico

Zakon o radu

pdfico

Zakon o sistemu plata
zaposlenih u javnom sektoru

pdfico

Zakon o zdravstvenoj zaštiti 2019 

pdfico

Zakon o zdravstvenom
osiguranju 2019

pdfico

Zakon o socijalnoj zaštiti

pdfico

Uredba o korektivnom koeficijentu

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
zdravstvo 2020

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
socijalna zaštita 2019

 

pdfico

Statut Sindikata zaposlenih

u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

 

pdfico

Pravilnik o pozajmicama
sindikalnim organizacijama

 

pdfico

Pravilnik o dodeli
pomoći članovima

 

pdfico

Plan delovanja - rodna ravnpravnost

 

 

 

 

 

link zdravko

zdravlje 113 

zasto ovaj sindikat

flajer szv

Sekcija mladih

obrazac prijave nasilja

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com