Čuvamo tvoja prava
Borimo se za tvoju platu
Neka nas bude i više

 

19.sednica Pokrajinskog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine održana je dana 04.marta 2024. godine u Novom Sadu. Na sednici je predsednica POS-a navela najznačajnije aktivnosti Sindikata između dve sednice. Istakla je da je Vlada RS donela Zaključak kojim se omogućavaju isplate svih plata, dodataka, naknada, jednokratnih pomoći, putnih troškova i druga primanja za zdravstvene ustanove čiji su računi blokirani i da se prinudnom naplatom neće tretirati sredstva namenjena za ove namene za zaposlene u zdravstvenim ustanovama iz Plana mreže.
Dalje, dobili smo informaciju da Aneks PKU nije prihvaćen, jer je Vlada u tehničkom mandatu.
Ukazala je na probleme sa programom Iskra, na veliki broj primedaba koji dolaze sa terena i obavestila da je zakazan sastanak u ministarstvu zdravlja za 07.03.2024.god. gde će se pokušati naći rešenja za konkretne probleme. Članica POS-a Vesna Avdić, će biti naš predstavnik na tom sastanku.
Predsednici okružnih odbora su podneli izveštaje o radu odbora i uglavnom se sindikalne aktivnosti odvijaju po planu, završavaju se izveštaji o poslovanju za prethodnu godinu, ažuriraju se spiskovi članova Sindikata za E-bazu podataka i sprovode aktivnosti za evidentiranje i formiranje ekipa za učešće na Susretima zdravlja u Budvi.
U Južnobačkom okrugu, konstituisano je povereništvo, koje je započelo sa radom, u Zapadnobačkom okrugu su završeni izbori u Opštoj bolnici “dr Radivoj Simonović“ u Somboru i u Domu zdravlja „dr Đorđe Lazić“ u Somboru, dok izbori u Domu zdravlja Odžaci tek treba da se organizuju.
U nastavku sednice,članovi Pokrajinskog odbora su usvojili Izveštaj Nadzornog odbora i Izveštaj o materijalno-finansijskom poslovanju Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine za 2023. godinu, Izveštaj o radu POS-a za 2023.godinu, Plan prihoda i rashoda POS-a za 2024. godinu i Okvirni plan rada POS-a za 2024. godinu.
Doneta je odluka o povećanju iznosa čestitke koju dodeljuje POS, za rođenje trećeg i svakog narednog deteta na 15.000 dinara.

IMG 344b8590cab038c5ed8687d69aca6ad1 V     IMG 419c7f385c2772d229cb0884ba2d6914 V     IMG d252abe626d33e64b0535c1e04bc9a3d V

Da se upoznamo

pdfico

Zakon o radu

pdfico

Zakon o sistemu plata
zaposlenih u javnom sektoru

pdfico

Zakon o zdravstvenoj zaštiti 2019 

pdfico

Zakon o zdravstvenom
osiguranju 2019

pdfico

Zakon o socijalnoj zaštiti

pdfico

Uredba o korektivnom koeficijentu

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
zdravstvo 2020

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
socijalna zaštita 2019

 

pdfico

Statut Sindikata zaposlenih

u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

 

pdfico

Pravilnik o pozajmicama
sindikalnim organizacijama

 

pdfico

Pravilnik o dodeli
pomoći članovima

 

pdfico

Plan delovanja - rodna ravnpravnost

 

 

 

 

 

link zdravko

zdravlje 113 

zasto ovaj sindikat

flajer szv

Sekcija mladih

obrazac prijave nasilja

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com