Čuvamo tvoja prava
Borimo se za tvoju platu
Neka nas bude i više

Beograd, 11.03.2016. godine

U skladu sa zaključkom Republičkog odbora Sindikata u četvrtak, 10. marta 2016. godine, održan je sastanak predsednika sindikalnih organizacija apotekarskih ustanova u Republici Srbiji, a prisutni su bili i predsednici sindikalnih organizacija Domova zdravlja koji u svom sastavu imaju apoteke.
Na sastanku su otvorena i razmatrana brojna pitanja radno-pravnog i materijalnog položaja zaposlenih u apotekarskim ustanovama, kao i status apotekarskih ustanova.
Iskazano je ogromno nezadovoljstvo Predlogom Zakona o apotekarskoj delatnosti koji je usvojen od strane Skupštine Farmaceutske komore Srbije kao polazna osnova za javnu raspravu.
Stav Sindikata je jasan i nedvosmislen, apsolutno smo protiv privatizacije apotekarskih ustanova. Ukoliko bi se apotekarske ustanove privatizovale na način kako je predloženo navedenim zakonom, nesumnjivo bi se dalje urušio radno-pravni i materijalni položaj zaposlenih u apotekarskim ustanovama.
Sindikat zahteva izmenu propisa kojim bi se stvorili uslovi za jednako poslovanje svih apoteka (državnih i privatnih) u Republici Srbiji, što do sada nije slučaj.
Iskazana je velika podrška zaposlenima u Apoteci Pančevo da istraju u svojim zahtevima i biće im pružena sva neophodna pomoć u sindikalnim aktivnostima.
Nakon što sa terena pristignu primedbe, izvršiće se sublimacija svih primedbi vezano za Zakon o apotekarskoj delatnosti, a nakon toga iste ćemo uputiti Farmaceutskoj komori Srbije.
Sindikat će nastaviti sa aktivnostima vezanim za očuvanje radno-pravnog i materijalnog položaja zaposlenih u apotekarskim ustanovama i tim povodom se obratiti nadležnim državnim organima.

Da se upoznamo

pdfico

Zakon o radu

pdfico

Zakon o sistemu plata
zaposlenih u javnom sektoru

pdfico

Zakon o zdravstvenoj zaštiti

pdfico

Zakon o socijalnoj zaštiti

pdfico

Uredba o korektivnom koeficijentu

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
zdravstvo

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
socijalna zaštita

 

pdfico

Statut Sindikata zaposlenih

u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

 

pdfico

Pravilnik o pozajmicama
sindikalnim organizacijama

 

 

 

link zdravko

zdravlje 101

zasto ovaj sindikat

flajer szv

Sekcija mladih

obrazac prijave nasilja

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com