Čuvamo tvoja prava
Borimo se za tvoju platu
Neka nas bude i više

Novi Sad. 10. juni 2016. godine
Zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti trpe nasilje i doživljavaju napade na radnom mestu, vršeći svoj odgovoran i human posao. Nadležne institucije sistema reaguju kada se dogodi drastičan slučaj, kao što je gubitak života. Do sada nisu preduzete efikasne mere zaštite zaposlenih.
Zbog svega navedenog, Pokrajinski odbor Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine doneo je odluku da ustroji evidenciju nasilja na radnom mestu. U Pokrajinskom odboru vodiće se Registar prijavljenih slučajeva nasilja i u skladu sa tim zahtevati intervenciju nadležnih organa.
U tom cilju sačinjen je obrazac za evidentiranje nasilja. Obrazac popunjava lice nad kojim je učinjeno nasilje. Nasilje može biti fizičko, verbalno ili druga vrsta nasilja pod kojom podrazumevamo sve ono što vam se događa na radnom mestu a nismo ovde naveli (preteće gestakulacije, unošenje u lice, besno izvlačenje papira iz ruke, sprečavanje kretanja bez fizičkog dodira i sl. )
Obrazac se predaje predsedniku sindikata, a fotokopija obrasca se dostavlja Sindikatu zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine, na adresu Novi Sad, Bulevar M.Pupina br. 24 ili na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  Obrazac se može popuniti u elektronskoj formi ili samo rukom.

Klikom na sliku ispod možete preuzeti obrazac.

 

prijava nasilja

Da se upoznamo

pdfico

Zakon o radu

pdfico

Zakon o sistemu plata
zaposlenih u javnom sektoru

pdfico

Zakon o zdravstvenoj zaštiti

pdfico

Zakon o socijalnoj zaštiti

pdfico

Uredba o korektivnom koeficijentu

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
zdravstvo

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
socijalna zaštita

 

pdfico

Statut Sindikata zaposlenih

u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

 

pdfico

Pravilnik o pozajmicama
sindikalnim organizacijama

 

 

 

link zdravko

zdravlje 101

zasto ovaj sindikat

flajer szv

Sekcija mladih

obrazac prijave nasilja

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com