Čuvamo tvoja prava
Borimo se za tvoju platu
Neka nas bude i više

Poštovani članovi sindikata,
Iza nas je još jedna u nizu „teških“ godina za zaposlene u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije. Osnaženi novim aktivistima nakon završenih sindikalnih izbora, borili smo se za očuvanje radnih mesta, materijalnog statusa, ukidanje zabrane zapošljavanja, rešavanje statusa apotekarskih ustanova. Borili smo se da zaposleni na određeno vreme koji rade dve godine i duže dobiju status stalno zaposlenog radnika, jer oni obezbeđuju funkcionisanje sistema. Zahtevali smo da nadležna ministarstva RS preduzmu mere radi izmene propisa da se uslovi rada u ustanovama zdravstva i socijalne zaštite unaprede (da se plati prekovremeni rad, da se zaposli potreban broj medicinskih sestara, negovatelja, doktora)!
Branili smo prava građana na dostupnost, jednakost i dostojanstven nivo zdravstvene i socijalne zaštite. Branili smo svoje pravo na dostojanstvo profesije i pravo na pristojan život od svog rada.
Kao realni i odgovorni ljudi zahtevali smo da nas uvaže i saslušaju oni koji donose odluke, jer za lošu situaciju u zdravstvu i socijalnoj zaštiti nismo odgovorni mi, koji svakodnevno brinemo o bolesnima i nemoćnima.
Nisu nas čuli pa smo morali da nosimo zastave i transparente po trgovima. Čuli su se naši zahtevi na protestu u Novom Sadu! Čuli su se i mnogo dalje! I ako bude bilo potrebno čuće se i u 2017. godini.
Dragi članovi Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, učinite sve ono što je u vašoj moći da u 2017. godini trenuci radosti preovladaju one druge.
Zdravi bili i uspešni u svemu!
dr Dunja Civrić, predsednica PO Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine

srecna 2017

Da se upoznamo

pdfico

Zakon o radu

pdfico

Zakon o sistemu plata
zaposlenih u javnom sektoru

pdfico

Zakon o zdravstvenoj zaštiti

pdfico

Zakon o socijalnoj zaštiti

pdfico

Uredba o korektivnom koeficijentu

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
zdravstvo

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
socijalna zaštita

 

pdfico

Statut Sindikata zaposlenih

u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

 

pdfico

Pravilnik o pozajmicama
sindikalnim organizacijama

 

 

 

link zdravko

zdravlje 100

zasto ovaj sindikat

flajer szv

Sekcija mladih

obrazac prijave nasilja

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com